december 21, 2020
Evenement

Virtuele HandbikeBattle- trainingswedstrijd 7 februari

Zondag 7 februari 2021 om 16.00 uur is de eerste virtuele HandbikeBattle-trainingswedstrijd. Deze trainingswedstrijd organiseren we op Zwift en duurt een uur. Om hieraan mee te doen heb je een fiets(smart)trainer nodig, zoals b.v. een Tacx (met Bluetooth en/of Ant+ koppeling) waar je handbike op kan, en een abonnement op Zwift.

Als je een fietstrainer en Zwift hebt, volg dan op Zwift HandbikeBattle Ingrid. Alleen dan kunnen we je uitnodigen om mee te doen aan de virtuele HandbikeBattle-trainingswedstrijd.

De trainingswedstrijd start precies om 16.00u, dus zorg dat je iets voor die tijd al aanwezig bent op Zwift. Mensen die later online zijn, kunnen helaas niet meer meedoen. We hopen dat iedereen die de juiste apparatuur heeft, op 7 februari aanhaakt. Als dit een succes is, zijn we van plan vaker virtuele HandbikeBattle-trainingen en wedstrijden te organiseren. Dus sluit je aan!

Info fietstrainer & Zwift
Als je een smarttrainer hebt, dan kan Zwift automatisch de weerstand regelen. Als je in Zwift de berg opgaat, voel je met een smarttrainer dat je zwaarder moet trappen en ook moet schakelen. Als je Zwift gebruikt met een klassieke fietstrainer (lees: niet-smarttrainer) dan heb je een snelheidssensor nodig. De meeste smarttrainers gebruiken ANT+ en/of Bluetooth om een verbinding te maken met de PC/laptop/Tablet/telefoon waar je Zwift op draait.

Bekijk filmpjes en info over handbiken op een fietstrainer en met Zwift.

Je kunt Zwift 7 dagen gratis proberen. Daarna kost het abonnement 14,99 euro per maand en is het per maand op te zeggen (www.zwift.com). Als je het in de zomer niet gebruikt dan kan je het abonnement pauzeren of stoppen.