Voorbereiding

Voor een optimale voorbereiding, is het belangrijk dat je een handbike hebt die helemaal in orde is. Elders op deze website vind je informatie over een geschikte en veilige handbike en ook over de andere benodigdheden.

Training
We hebben trainingsschema’s gemaakt die je kunt gebruiken.

Strava
Strava heeft een geschikte gratis app (op je mobiele telefoon) waarmee je eenvoudig de route, snelheid en afstand van de training kunt bijgehouden. Daarnaast kan je per training aangeven hoe lang er is getraind is en hoe zwaar de training was (met Borgscore 0-10). Je kunt bovendien je prestaties vergelijken met vorige trainingen en met anderen. Hartslagbanden en vermogensmeters zijn te koppelen aan Strava. Strava-handleidingen voor verschillende mobiele telefoons vind je op onder downloads, evenals trainingslogboekjes voor als je het op papier wilt bijhouden.

Per team is een besloten Strava-club aangemaakt. Deelnemers en trainers kunnen hier lid van worden en elkaars trainingsresultaten inzien. Je kunt hier evenementen in aanmaken (bijvoorbeeld gezamenlijke trainingen), klassementen en je kunt elkaar direct feedback geven. Voor de trainers is het een ideaal middel om hun deelnemers goed te begeleiden. Daarnaast is het vanuit het HandbikeBattle-onderzoek van belang om te bekijken hoe de trainingsomvang samenhangt met de prestatie op de inspanningstest en op de berg maar ook met bijv. met blessures.

Facebook
Word ook lid van de HandbikeBattle Trainingsgroep op Facebook

Meer informatie

  • Op www.handbiken.nl vind je alle up-to-date informatie over handbiken; o.a. informatie over wedstrijden, toertochten en trainingsgroepen.
  • Het boek Hoe blijf je fit met een dwarslaesie? van Linda Valent en Rogier Broeksteeg is een nuttig boek om je voor te bereiden op een evenement als de HandbikeBattle. Het boek is gratis op te vragen bij de DwarslaesieOrganisatie Nederland (DON) voor leden van de DON. Als je geen lid bent, is het boek voor 10 euro (excl. verzendkosten) te bestellen via de site www.rijndam.nl of vraag het aan de auteurs.