december 16, 2020
Evenement

Promotie HandbikeBattle-onderzoek 18 januari

Ingrid Kouwijzer deed 4 jaar onderzoek naar de effecten van de HandbikeBattle. Veel deelnemers werkten mee aan dit onderzoek. Op maandag 18 januari om 14.30 uur verdedigt zij haar proefschrift HandbikeBattle a challenging event – A study on physical capacity testing, handcycle training and effects of participation. De verdediging kan je – v.w. de Corona-maatregelen – alleen online bijwonen. Je kunt Ingrid ook online feliciteren.

Belangrijkste resultaten
De resultaten van het onderzoek laten zien dat de deelnemers fitter werden tijdens de trainingsperiode voor de HandbikeBattle en dat dit effect op lange termijn (tot één jaar na deelname) werd vastgehouden. Daarnaast was er een verbetering in kwaliteit van leven die samenhing met verbetering in fitheid. Bovendien gaven de resultaten een goed beeld van de trainingsbelasting. Tenslotte hebben de onderzoekers meer informatie kunnen vergaren over de manier waarop de deelnemers het beste getest kunnen worden om een goed trainingsprogramma voor te kunnen schrijven.

Er is een verkorte uitgave van het proefschrift in de vorm van een brochure. Wil je deze bestellen? Stuur dan een bericht naar onderzoek@handbikebattle.nl (zo lang de voorraad strekt).