Medische begeleiding

Tijdens de wedstrijd is er medische begeleiding; het medisch team van de HandbikeBattle in samenwerking met de OE-Group en Benjamin Lechte (Duits sprekend).

Spreekuur
In de battle-week houdt één van de revalidatieartsen een kort spreekuur (op maandag, dinsdag en woensdag om 16.30 uur in de wellness van Weisseespitze) voor de deelnemers. Aanmelden via whatsapp of sms: +31 6 13 64 35 60 (vóór 16.30 uur!!). Vermeld in het bericht je voornaam en achternaam.
Het spreekuur kan vol zitten omdat de artsen beperkt beschikbaar zijn. Contact opnemen met de plaatselijke huisarts is een goed alternatief. Doe dat sowieso als de gezondheidsklachten niet direct passen binnen de expertise van de revalidatieartsen.

Wedstrijddag
Er zijn onderweg verschillende verzorgingsposten en er is een mobiel medisch team. De deelnemers en hun buddies moeten er zelf voor zorgen dat zij de juiste kleding, medicatie en verzorgingsmiddelen bij zich hebben tijdens de wedstrijd. Lees meer hierover.

Screening vooraf
Er is nauw contact tussen het medisch team van de HandbikeBattle (de medische begeleiding tijdens de wedstrijd) en de screeningsartsen (de artsen die de medische screening van de deelnemers verzorgen). De screeneningsarts tekent voor verantwoorde deelname aan de HandbikeBattle. Bij twijfel zal een arts van het medisch team contact leggen met de screeningsarts. Lees meer over de medische screening.