Individueel

Handbikers die geen deel uitmaken van een revalidatieteam, kunnen zich inschrijven als individuele deelnemer. Deelname van valide handbikers is niet mogelijk.

Vanwege het grote aantal individuele deelnemers in de afgelopen jaren, kunnen er alléén individuele deelnemers meedoen die in Nederland (of vlakbij Nederland) wonen en daar het proces van de medische screening kunnen doorlopen.

Inschrijving
De inschrijving is op 1-1-2025.

Buddy
Elke individuele deelnemer is verplicht om met een buddy naar boven te fietsen. De deelnemers regelen zelf hun buddy. De buddy mag niet fietsen in een handbike omdat hij dan niet snel genoeg kan ingrijpen als dat nodig is. De buddy hoeft zich niet in te schrijven en betaalt geen inschrijfgeld.

Procedure vooraf
Als je je hebt aangemeld (en bent ingeloot), krijg je een uitnodiging om je medisch dossier in Sportvitalit in te vullen. De deadline voor het invullen van de medische screeningsgegevens is 15 maart. LET OP: dit is inclusief de screening  door de screeningsarts – houd rekening met wachttijd. Voor het betalen van je inschrijfgeld (90 euro) is de deadline 15 januari.

De voorlopige inschrijving is definitief na het overleggen en controle van:

  • Medische screeningsgegevens en goedkeuring: zie Medische screening (uiterlijk 15 maart)
  • Kopie van je classificatie. Ben je nog niet geclassificeerd? Zorg dan dat dit gebeurt. Er worden vaste data gepland en je moet zelf een afspraak hiervoor maken. Lees meer.
  • Betalen inschrijfgeld (90 euro in 2024) via NL82RABO0386153639 (Stichting Handbike Events), o.v.v. deelnemer HandbikeBattle en voornaam en achternaam deelnemer (uiterlijk 15 januari)

Deelnemers die zich vóór 1 maart uitschrijven, krijgen het inschrijfgeld terug minus 45 euro administratiekosten en Sportvitalit. Als je je na 1 maart uitschrijft, is de wedstrijdkleding al besteld en krijg je het inschrijfgeld niet terug. Je krijgt dan wel het shirt. Als we het shirt nodig hebben voor een late inschrijver, krijg je het shirt niet, maar maken we 45 euro naar je over.
Als de HandbikeBattle niet doorgaat, krijg je het inschrijfgeld terug, minus 25 euro administratiekosten.

De kosten voor deelname zijn inclusief:

  • Wedstrijddeelname (verzorgingsposten en medische ondersteuning)
  • Wedstrijdshirt
  • Vervoer van handbike en deelnemers terug naar start, maar we verwachten dat je dit zelf regelt als dat mogelijk is
  • Finisher-shirt

De hele procedure voor de inschrijving en de medische screening van individuele deelnemers staat beschreven in een apart document.

LET OP: we houden we ons strak aan alle regels en deadlines voor de inschrijving, betaling, classificatie en medische screening. Als je daar niet aan voldoet, kan je niet meedoen. Bij uitsluiting van deelname na 1 maart heb je dan geen recht op teruggave van het inschrijfgeld.
Voorgaande jaren zijn er mensen niet toegelaten omdat zij geen buddy hadden, of omdat de medische screening en/of classificatie niet op tijd was afgerond. Zorg dus dat alles in orde is!!!!

Eindklassement
We scheiden de teamdeelnemers en de individuele deelnemers voor het eindklassement. Lees meer hierover in het wedstrijdreglement.

Logeeradres individuele deelnemers
De deelnemers regelen zelf een logeeradres in het Kaunertal. In Hotel Weisseespitze en Haus Renate is alleen plaats voor de teams en hun begeleiders.

Vragen? Mail info@handbikebattle.nl

Informatiebijeenkomst april 2024
Wedstrijdreglement
Praktische informatie HandbikeBattle-week en wedstrijddag 2024 
Weekprogramma 2024