Individueel

Handbikers die geen deel uitmaken van een revalidatieteam, kunnen zich inschrijven als individuele deelnemer. Deelname van valide handbikers is niet mogelijk.

Inschrijving
Er is een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar voor individuele deelnemers. De inschrijving hiervoor is waarschijnlijk vanaf 1 januari 2024 om 12.00 uur.
Als je meedoet met een team kan je je niet inschrijven als individuele deelnemer!

Buddy
Elke individuele deelnemer is verplicht om met een buddy naar boven te fietsen. De deelnemers regelen zelf hun buddy. De buddy mag niet fietsen in een handbike omdat hij dan niet snel genoeg kan ingrijpen als dat nodig is. De buddy hoeft zich niet in te schrijven en betaalt geen inschrijfgeld.

Procedure vooraf
Als je je hebt aangemeld (en niet op de wachtlijst komt), krijg je een uitnodiging om je medisch dossier in Sportvitalit in te vullen. De deadline voor het invullen van de medische screeningsgegevens (inclusief de screening  door de screeningsarts) is 15 maart. En voor het betalen van je inschrijfgeld (85 euro) is de deadline 15 januari.

De voorlopige inschrijving is definitief na het overleggen en controle van:

  • Medische screeningsgegevens en goedkeuring: zie Medische screening (uiterlijk 15 maart)
  • Kopie van je classificatie
  • Betalen inschrijfgeld (85 euro) via NL82RABO0386153639 (Stichting Handbike Events), o.v.v. deelnemer HandbikeBattle en voornaam en achternaam deelnemer (uiterlijk 15 januari)

Deelnemers die zich vóór 1 maart uitschrijven, krijgen het inschrijfgeld terug minus 40 euro administratiekosten en Sportvitalit. Als je je na 1 maart uitschrijft, is de wedstrijdkleding al besteld en krijg je het inschrijfgeld niet terug. Je krijgt dan wel het shirt. Als we het shirt nodig hebben voor een late inschrijver, krijg je het shirt niet, maar maken we 45 euro naar je over.
Als de HandbikeBattle niet doorgaat, krijg je het inschrijfgeld terug, minus 20 euro administratiekosten.

De kosten voor deelname zijn inclusief:

  • Wedstrijddeelname (verzorgingsposten en medische ondersteuning)
  • Wedstrijdshirt
  • Vervoer van handbike en deelnemers terug naar start
  • Finisher-shirt

De hele procedure voor de inschrijving en de medische screening van individuele deelnemers staat beschreven in een apart document.

LET OP: in 2024 houden we ons strak aan alle regels en deadlines voor de inschrijving, betaling, classificatie en medische screening. Als je daar niet aan voldoet, kan je niet meedoen. Bij uitsluiting van deelname na 1 maart heb je dan geen recht op teruggave van het inschrijfgeld.
Voorgaande jaren zijn er mensen niet toegelaten omdat zij geen buddy hadden, of omdat de medische screening en/of classificatie niet op tijd was afgerond. Zorg dus dat alles in orde is!!!!

Eindklassement
Vanaf de editie van 2023 scheiden we de teamdeelnemers en de individuele deelnemers voor het eindklassement. Lees meer hierover in het wedstrijdreglement.

Logeeradres individuele deelnemers
De deelnemers regelen zelf een logeeradres in het Kaunertal. In Hotel Weisseespitze en Haus Renate is alleen plaats voor de teams en hun begeleiders.

Vragen? Mail info@handbikebattle.nl

Wedstrijdreglement
Presentatie online informatiebijeenkomst deelnemers (april 2023)
Praktische informatie HandbikeBattle-week en wedstrijddag
Weekprogramma 2023