HandbikeBattle

Het concept van de HandbikeBattle is bedacht door een aantal professionals uit verschillende revalidatiecentra. Zij richtten de Stichting Handbike Events op vanuit de volgende visie:

Als wij mensen met een lichamelijke beperking laten ervaren wat extreme fysieke uitdagingen met hen doen, geven wij hen power mee om hun dromen waar te maken en de kwaliteit van leven te verbeteren.

Wat is het?
De HandbikeBattle is een handbikewedstrijd voor mensen met een beperking. Je kunt meedoen als deelnemer van een team van een Nederlandse revalidatiecentrum of als individuele deelnemer.

Het strijdtoneel is de klim naar de Kaunertaler gletscher in Tirol, Oostenrijk. De deelnemers gaan op armkracht naar boven, over een lengte van 20 km en met 867 meter hoogteverschil. Een mooie uitdaging voor handbikers van alle niveau’s. Voor sommigen een pure wedstrijd voor anderen dé sportieve uitdaging van het jaar.

Welk team en welke handbikers gaan naar huis met de fel begeerde HandbikeBattle-prijzen? Ga de strijd aan met de berg, jezelf en de tegenstanders! Tot ziens in het mooie en gastvrije Kaunertal in Oostenrijk!

Kijken en luisteren
Kijk en luister naar de HandbikeBattle

Overige informatie
Statuten
Beleidsplan
Informatiebijeenkomst april 2024
Wedstrijdreglement
Praktische informatie HandbikeBattle-week en wedstrijddag 2024 
Weekprogramma 2024