Uitrusting

De teams en de deelnemers zijn verantwoordelijk voor het materiaal. Denk daarbij aan je handbike, maar ook vlaggetje, zitkussen, fietshelm, kleding, reservemateriaal en verzorgingsmaterialen. Zorg dat dit in orde is voor vertrek naar Oostenrijk! Vooral het monteren van geschikte tandwielen – om heel licht te kunnen fietsen – is essentieel. Zie hiervoor ook de technische informatie.

Verplichte uitrusting
De handbikes moeten een goed zichtbaar vlaggetje hebben. Dit is nodig voor de zichtbaarheid in de lage handbikes want het parcours is uitgezet op de openbare weg (Kaunertalergletscherstrasse). Je neemt op de wedstrijddag dus gewoon deel aan het verkeer. Daarnaast is het verplicht om een fietshelm te dragen als je – in de week van de HandbikeBattle – als deelnemer of buddy fietst in het Kaunertal.

Wedstrijdshirt
Alle deelnemers krijgen een wedstrijdshirt en dragen dit tijdens de race. De logo’s van de sponsors van de revalidatieteams komen op de shirts. Als het weer plotseling omslaat mag je natuurlijk een regenjas over de wedstrijdkleding dragen. Het inschrijfgeld is inclusief tenue en de maten van de deelnemers zijn al opgegeven bij de inschrijving.

Houd voor de overige kleding rekening met alle soorten weer op de berg. Het is verstandig om meerdere kledinglagen te dragen bij kou/regen. We raden sportkleding aan en dus geen katoenen shirts. Denk bijvoorbeeld aan thermische onderkleding die het vocht van de huid opneemt en daar overheen een sporttrui met lange mouwen en daar overheen een (ademend) sportwindjack of regenjack.
Je benen kunnen behoorlijk afkoelen en daarvoor adviseren wij een (thermische) tight en daar overheen een winddichte regenbroek. Neem voor de zekerheid ook (waterdichte) handschoenen en een goede muts of buff mee. Een buff is goed te dragen onder de fietshelm.

Op een zonnige HandbikeBattle-dag is een hoge factor-zonnecrème belangrijk en een paraplu/parasol om de deelnemer uit de zon te houden. Bedek de huid bij lichte huidskleur of als je al verbrand bent.
Neem 3 a 4 bidons met koel water om te drinken mee en voor de (nat te maken) katoenen doeken waarmee je de deelnemer kunt koelen. Neem eventueel een plantenspuit mee voor verkoeling. De bidons kunnen worden bijgevuld bij de posten.
Uiteraard is het belangrijk om als deelnemer te bedenken wat je nodig hebt voor een sanitaire stop, medicatie etc. Door de wedstrijdstress is het makkelijk om wat te vergeten. Bespreek het met je buddy!

Materialen buddy
Alle deelnemers zijn verplicht om met een buddy naar boven te fietsen. Deze mag niet fietsen in een handbike omdat hij dan niet in kan grijpen als dat nodig is.
De buddy moet ook het materiaal en de kleding op orde hebben. Alleen dan kan hij of zij optimaal zorgen voor de deelnemer. Er is medische en materiële ondersteuning op de berg maar het kan even duren voordat zij ter plaatse zijn. Het is dan ook verstandig om als buddy – naast eventuele extra verzorgingsmaterialen voor de deelnemer – ook materialen zoals fietsbandjes, duct tape etc. mee te nemen. De buddies zijn verplicht om een fietshelm te dragen.

Technische ondersteuning
In de week van de HandbikeBattle is er een technisch team van Frontline aanwezig in Oostenrijk. De technische ondersteuning is alleen bedoeld voor onverwachte problemen met het materiaal! Lees meer over de technische ondersteuning.