Kaunertal

Elk jaar zijn wij een week te gast in het prachtige Kaunertal in Oostenrijk. Daar is zowel in de winter als in de zomer veel te doen en het dal is heel geschikt voor mensen met een beperking. De website van Turismus büro Kaunertal is uitgebreid. Er staat veel informatie over aangepaste accommodaties en activiteiten voor mensen met een beperking en voor gezinnen met kinderen.

Omgaan met de natuur
De natuur in het Kaunertal is echt schitterend. Wij vragen alle deelnemers, buddies en het publiek om daar zuinig mee om te gaan. Het is niet toegestaan om verf en krijt te gebruiken op de rotsen. Krijt op de wegen mag wel, verf niet. Ook het gebruik van confetti e.d. is verboden. Tijdens de HandbikeBattle zijn er bij de finish voldoende vuilniszakken. Ruim al je afval dus weer op!

Berg en gletscher (tolpas)
Om ‘onze’ berg op te gaan met de auto, heb je een tolpas nodig. Wij adviseren je om een pas voor een week te kopen en koop de pas bij voorkeur niet op de dag van de HandbikeBattle want dan is het erg druk bij de tolpoort. Rijd ook een keer helemaal naar boven; het uitzicht is fantastisch!

Zwemmen
Feichten heeft een prachtig zwembad! Er zijn in de nabije omgeving nog meer mogelijkheden om te zwemmen; zwembad Prutz en zwemmeer Ried. Sinds het najaar van 2019 heeft onze thuisbasis – Hotel Weisseespitze – een prachtig verwarmd buitenbad!