Revalidatieteams

In 2021 is de HandbikeBattle in Nederland i.v.m. de COVID-19-pandemie. Lees meer hierover.

De teamdeelnemers zijn (oud)revalidanten die meedoen met teams van de Nederlandse revalidatiecentra. Zij strijden om de titel van het snelste team, maar de deelnemers doen ook mee in het individuele klassement.

De revalidatiecentra stellen zelf een team samen. Zo’n team bestaat uit 4-6 deelnemers. Er mogen maximaal 2 deelnemers meedoen die al maximaal 1 keer eerder hebben meegedaan als teamdeelnemer. Ieder team mag 2 deelnemers (alleen uit klasse H1 of H2) toevoegen die gebruikmaken van elektrische ondersteuning, mits er 4 deelnemers overblijven om mee te tellen in het teamklassement. Het teamlid met de E-bike telt namelijk niet mee voor de teamprestatie, maar heeft zijn/haar eigen uitdaging en klassement.

Elke deelnemer is verplicht om samen met een buddy naar boven te fietsen. De buddy mag niet fietsen in een handbike omdat hij dan niet snel genoeg kan ingrijpen als dat nodig is. 
Tijdens de Dutch edition fietsen de buddy’s niet mee, omdat daarvoor te weinig ruimte is. Zij staan langs het parcours.

Vooraf
De inschrijving, betaling, classificatie en medische screening worden geregeld via de begeleiding van de revalidatiecentra. De deelnemers moeten wel zelf hun Sportvitalit-dossier invullen (dit geldt niet voor de Dutch edition). Zij krijgen de inloggegevens hiervoor via e-mail.
De medische keuring van de Dutch edition in 2021 gaat via de contactpersonen van de teams. Zij krijgen de informatie toegestuurd.

Inschrijfgeld (dit geldt niet voor de Dutch edition)
Het inschrijfgeld voor de teams is inclusief:

  • verblijf in het hotel
  • wedstrijddeelname (verzorgingsposten en medische ondersteuning)
  • classificatie
  • wedstrijdtenue (wielrenbroek of tight en shirt)
  • finisher-shirt.

Als er een teamdeelnemer uitvalt, mag het team de deelnemer vervangen. We brengen 15 euro administratiekosten per vervangen teamdeelnemer  in rekening. 

Wetenschappelijk onderzoek
Alle nieuwe teamdeelnemers worden benaderd om mee te doen aan het HandbikeBattle-onderzoek. Wij waarderen het enorm als je daaraan meewerkt!

Trainingsdag
Hoofdsponsor MoveForward organiseert een trainingsdag voor de teamdeelnemers. Deze is in 2021 geannuleerd v.w. COVID-19.

Teams editie 2020 (geannuleerd)