Revalidatieteams

In 2021 is de HandbikeBattle in Nederland i.v.m. de COVID-19-pandemie. Lees meer hierover.

De teamdeelnemers zijn (oud)revalidanten die meedoen met teams van de Nederlandse revalidatiecentra. Zij strijden om de titel van het snelste team, maar de deelnemers doen ook mee in het individuele klassement.

De revalidatiecentra stellen zelf een team samen. Zo’n team bestaat uit 4-6 deelnemers. Er mogen maximaal twee deelnemers meedoen die al maximaal één keer eerder hebben meegedaan. Ieder team mag twee deelnemers (alleen uit klasse H1 of H2) toevoegen die gebruikmaken van elektrische ondersteuning, mits er 4 deelnemers overblijven om mee te tellen in het teamklassement. Het teamlid met de E-bike telt namelijk niet mee voor de teamprestatie, maar heeft zijn/haar eigen uitdaging en klassement.

Elke deelnemer is verplicht om samen met een buddy naar boven te fietsen. De buddy mag niet fietsen in een handbike omdat hij dan niet snel genoeg kan ingrijpen als dat nodig is.

Vooraf
De inschrijving, betaling, classificatie en medische screening worden geregeld via de begeleiding van de revalidatiecentra. De deelnemers moeten wel zelf hun Sportvitalit-dossier invullen. Zij kregen de inloggegevens hiervoor via e-mail.

In verband met de onzekerheden rondom de COVID-19-pandemie, is er nog niets bekend over de inschrijving en de medische keuringen.

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld voor de teams is inclusief:

  • verblijf in het hotel
  • wedstrijddeelname (verzorgingsposten en medische ondersteuning)
  • classificatie
  • wedstrijdtenue (wielrenbroek of tight en shirt)
  • finisher-shirt.

Als er een teamdeelnemer uitvalt, mag het team de deelnemer vervangen. We brengen 15 euro administratiekosten per vervangen teamdeelnemer  in rekening. 

Wetenschappelijk onderzoek
Alle nieuwe teamdeelnemers worden benaderd om mee te doen aan het HandbikeBattle-onderzoek. Wij waarderen het enorm als je daaraan meewerkt!

Trainingsdag
Hoofdsponsor MoveForward organiseert een trainingsdag voor de teamdeelnemers. In verband met de onzekerheden rondom de COVID-19-pandemie, is niet bekend of deze in 2021 doorgaat. 

Teams editie 2020 (geannuleerd)