Op 22 juni vond de negende editie van de HandbikeBattle plaats in het Oostenrijkse Kaunertal. Ruim 100 sporters met een lichamelijke beperking gingen de strijd aan met een indrukwekkende berg. Paralympisch sporters Jetze Plat en Johan Reekers waren de hele week aanwezig om de deelnemers te ondersteunen en te motiveren.

Na het startschot bij de Tolpoort van de Kaunertalergletscherstrasse, trok een lange stoet van handbikers met hun buddies door het prachtige berglandschap, langs het stuwmeer naar boven. Onderweg kwamen zij loslopende koeien, het enthousiaste publiek en de verzorgingsposten tegen, maar vooral zichtzelf…. Zij legden een afstand van 20 km af, met een hoogteverschil van bijna 1000 meter. Volledig op armkracht. Dat red je niet zonder training. De omstandigheden waren bijzonder gunstig dit jaar: niet te warm, droog en een fris windje.

Team Maartensmasters van de Maartenskliniek had dit jaar de beste teamtijd en ging met een enorme beker terug naar Nijmegen. De tweede plaats was voor de Hoogstraat Highlanders. Adelante on Wheels behaalde de derde plaats. De snelste dame bij de individuele deelnemers was Miranda Wevers (2.24.42.55) en Maaike Smit werd tweede (2.51.84). Sander Koomen had de beste tijd van de mannen bij de individuele deelnemers (1.28.06.99). Daarmee prolongeerde hij zijn titel. Achter hem Tijs Hesen (1.38.06.55) – de jongste deelnemer – en Niek Rensen (1.46.47.43).

De tiende editie is op 27 juni 2024.

Bekijk alle uitslagen
Voor de teamdeelnemers waren er prijzen per klasse