Normaal gesproken organiseert onze hoofdsponsor MoveForward in april een trainingsdag. Helaas zit dat er ook dit jaar niet in vanwege de pandemie en de maatregelen. We organiseren zaterdag 17 april wél de Alternatieve HandbikeBattle!

Hoe doen we het?
De Corona-maatregelen maken dat handbiken in groepen nog steeds niet is toegestaan. In koppels mag het wél. Daarom doen we het net als in 2020. Je vertrekt gewoon vanuit huis en maakt een mooie ronde van 2 uur. Je rijdt dus niet alleen, maar op vele locaties in het land fietsen mensen met je mee. Samen werken we aan het hetzelfde doel: fit en gezond blijven en trainen voor de Dutch-edition én voor de Battle van 2022 in Oostenrijk!

Natuurlijk zijn ook deelnemers met een aankoppel-handbike of een driewielfiets van harte welkom om aan te sluiten! Na afloop krijg je een certificaat toegestuurd en hopelijk kom je onderweg andere deelnemers tegen.

Strava
We hebben op Strava een groep aangemaakt, zodat je daar je route kunt delen en kunt zien wie waar gefietst heeft: Alternatieve HandbikeBattle 2021. Meld je alvast aan. Kijk welke stappen je hiervoor op Strava neemt.

Start en finish
We starten om 14.00 uur gezamenlijk via Facebook-live! Je rijdt een route van 2 uur in je eigen regio. Er is geen gezamenlijke afsluiting om 16 uur.

Natuurlijk is het leuk als je onderweg beelden deelt via sociale media! Gebruik de hashtag AlternatieveHBB op Twitter FaceBook en Insta.

Denk aan de veiligheidsvoorschriften: draag een helm, gebruik een vlaggetje op je handbike en houd 1,5 meter afstand!