mei 24, 2020
Evenement

Alternatieve HandbikeBattle 21 juni 2020

Omdat de HandbikeBattle in Oostenrijk dit jaar niet doorgaat, organiseren we een Alternatieve HandbikeBattle in Nederland.

Alle deelnemers kregen via e-mail informatie over de start en de finish. Niet gevonden? Kijk in je spam! Ook daar niets? Stuur even een berichtje naar info@handbikebattle.nl.

Bekijk op dit overzicht wie er allemaal meedoen, wie er bij jou in de buurt starten en wie je dus onderweg tegen kunt komen.

Doe je niet mee, maar wil je het wel beleven? De start (11 uur) en de finish (13 uur) streamen we live via Facebook. Verder verspreiden we berichten van de deelnemers via sociale media.

Wanneer?
Zondag 21 juni 2020 van 11.00-13.00 uur.

Voor wie?
Voor alle handbikers. Deelname is gratis.

Aanmelden
Via het inschrijfformulier onderaan deze pagina. Klik hier om te zien hoeveel mensen er al mee doen en waar ze vandaan fietsen.

Waar?
Je bepaalt zelf het startpunt en de route. Stippel van tevoren een parcours van 2 uur uit. Sluit je aan bij de Strava-groep van de Alternatieve HandbikeBattle. Zet tijdens het rijden Strava aan, of laad je route na de rit van je fietscomputer of horloge in op Strava. Als je nog geen Strava gebruikt, kan je de app gratis downloaden.
Plan je parcours autoluw! Er zijn verder geen eisen; het mogen ook meerdere rondjes zijn.

Corona-regels
Iedereen rijdt individueel, dus niet in een groep. Je mag met een buddy rijden, maar houd afstand!

Kleding
Er is geen kledingvoorschrift, maar het is natuurlijk leuk als je iets draagt dat doet denken aan de HandbikeBattle. Heb je nooit meegedaan aan de HandbikeBattle, download dan het (alternatieve) logo en laat het op een shirt printen. Of print het logo op papier en plak het op je shirt of handbike. Deelnemers van de revalidatieteams mogen natuurlijk hun eigen teamkleding dragen.

Meedoen belangrijker dan winnen
Het gaat erom dat er op 21 juni van 11.00-13.00 uur zoveel mogelijk handbikers rijden in Nederland. En dus niet wie de meeste kilometers aflegt. Je doet mee aan een uniek evenement met een virtuele groep handbikers. Je bent dus zeker niet alleen aan het bikkelen!

Extra uitdaging

Heb je zin in een extra uitdaging? Probeer dan een parcours uit te stippelen dat een figuur oplevert dat jou doet denken aan de HandbikeBattle. Kies je parcours bijvoorbeeld zo dat er een handbike ontstaat. Of zoals het voorbeeld: de laars van Italië in het Brabantse land.
Geen verplichting, maar wel leuk. Een jury beslist na afloop welk parcours het mooiste plaatje opleverde. Dit belonen we met een passende prijs.

Praktische uitvoering
We maken een groep aan in Strava, waar alle deelnemers lid van worden. Je kunt dan achteraf de routes, tijden en afstanden van de andere deelnemers zien. Ook kun je van tevoren zien wie er meedoen.

Deel je ervaringen
Deel onderweg je belevenissen via sociale media. Je buddy kan je daarmee helpen. Gebruik de hashtag #AlternatieveHandbikeBattle. Zo zetten we samen het handbiken en de HandbikeBattle op de kaart!

Start
Iedereen krijgt vooraf een link om in te loggen op een online platform. Daarmee kunnen we om 11.00 uur gezamenlijk starten.

Finish
We eindigen om 13.00 uur ook weer met z’n allen online. Na afloop krijgt iedereen een certificaat.

Materiaal en veiligheid
Deelname is op eigen risico. Zorg dat je materiaal in orde is. Laat het eventueel controleren bij de fietsenmaker. Remmen, banden en het schakelmechanisme zijn belangrijk. Houd je aan de verkeersregels en denk aan de 1,5 meter afstand. Zorg voor een vlaggetje en een helm.

Stay safe; ook op de handbike!